Polityka prywatności

Polityka ochrony prywatności For You Nauka Języków Obcych

Jeżeli tutaj trafiłaś, to niezawodny znak, że cenisz swoją prywatność. Doskonale to rozumiemy, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie ten dokument, w którym znajdziesz zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem ze strony internetowej www.foryou.edu.pl
Twoja prywatność jest dla nas ważna, dlatego w związku z obowiązywaniem od 25 maja 2018 r. rozporządzenia Parlamentu Europejskiego o ochronie danych osobowych (RODO), pragniemy poinformować Cię o sposobie i celu, w jakim For You Nauka Języków Obcych przetwarza Twoje dane osobowe.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest For You Nauka Języków Obcych Agata Kowalska Ul Siewna 4/49, 43-300 Bielsko Biała, NIP: 6292250987

2. Twoje dane osobowe przechowujemy na terenie Unii Europejskiej i tutaj są przetwarzane. Stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, zmierzające do zapewnienia pełnego bezpieczeństwa Twoich danych osobowych przed ich (zawinionym lub przypadkowym) zniszczeniem, utraceniem, zmodyfikowaniem, nieuprawnionym ujawnieniem lub nieuprawnionym dostępie.

3. Dostęp do Twoich danych osobowych mają tylko upoważnieni pracownicy For You Nauka Jezyków Obcych Agata Kowalska (dalej zwanym: For You).

4. Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z innymi, niepowiązanymi z nami podmiotami.

5. Twoje dane osobowe wykorzystujemy w celu wysyłania okazjonalnych newsletterów lub też w celu przedstawienia oferty na kursy językowe, a w części dalszej w celu podpisania umowy. Wypełniając dowolny formularz ze strony, dodając komentarz, zapisując się do newslettera, czy po prostu kontaktując się z nami, przekazujesz nam swoje dane osobowe, a my gwarantujemy Ci, że Twoje dane pozostaną poufne, bezpieczne i nie zostaną udostępnione jakimkolwiek podmiotom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody o czym mówił punkt powyżej.

5a. Podstawę prawną przetwarzania Twoich danych stanowi:
a. konieczność realizacji umów zawartych przez Ciebie z For You, jak również podjęcie działań przed zawarciem powołanych umów na Twoje żądanie (art. 23 ust. 1 pkt. 3 UODO)
b. konieczność zrealizowania przez For You uprawnienia lub obowiązku wynikającego z przepisów prawa (art. 23 ust. 1 pkt. 2 UODO)
c. na podstawie udzielonych przez Ciebie zgód (art. 23 ust.1 pkt.1 UODO)
d. udzielenie przez Ciebie zgód, o których owa w ust. 1 pkt. c) powyżej oraz podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak Twojej zgody na przetwarzanie i odmowa podania danych oznaczonych, jako obligatoryjne uniemożliwi zawarcie umowy z For You
e. wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez For You, albo odbiorców danych (art. 23 ust. 1 pkt. 5 UODO), które zgodnie z art. 23 ust 4 UODO stanowi w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów i usług For You oraz dochodzenie roszczeń z tytułu prowadzonej przez For You działalności gospodarczej.

6. Pamiętaj, że może zajść konieczność przekazania Twoich danych, aby wypełniać postanowienia prawa lub sądów oraz stosować się do innych postanowień władz.

7. Przetwarzamy dane osobowe w postaci adresu e-mail, numeru telefonu imienia oraz nazwiska. W razie podpisania umowy przetwarzamy również następujące dane osobowe: imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail prywatny, adres e-mail firmowy, PESEL, NIP, imię rodzica/opiekuna prawnego, nazwisko rodzica/opiekuna prawnego, numer i seria dowodu a w przypadku prowadzenia przez Ciebie działalności gospodarczej również nazwę firmy.

8. Twoje dane osobowe będą przez nas przetwarzane do momentu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych, jednak nie dłużej niż przez okres pięciu (5) lat od momentu wyrażenia przez Ciebie zgody.

9. W każdej chwili masz prawo zażądać informacji o tym, które Twoje dane osobowe przechowujemy. Aby to zrobić, skontaktuj się z nami na adres foryou.kursyjezykowe@gmail.com – otrzymasz informację pocztą e-mail.

10. Masz prawo zażądać poprawienia swoich danych osobowych, jeśli są one niepoprawne, a także do uzupełnienia niekompletnych danych, wysyłając takie żądanie na nasz adres mailowy foryou.kursyjezykowe@gmail.com

11. W każdej chwili masz prawo usunąć jakiekolwiek dane przetwarzane przez For You Nauka Jezyków Obcych Agata Kowalska wysyłając żądanie na adres foryou.kursyjezykowe@gmail.com, z wyjątkiem sytuacji, kiedy dokonasz zakupu naszych usług, wówczas zachowamy Twoje dane osobowe dotyczące transakcji w celach księgowych.

12. Bardzo poważnie podchodzimy do ochrony danych, dlatego w każdej chwili możesz się z nami skontaktować, by otrzymać informację odnośnie powyższych kwestii. Aby się z nami skontaktować, napisz na adres foryou.kursyjezykowe@gmail.com

13. Podanie danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy, a ich niepodanie może skutkować niezawarciem umowy.

Informacje na temat „cookies”

Strona www.foryou.edu.pl nie korzysta z własnych plików cookie, natomiast korzysta z plików cookie dostawców zewnętrznych – firmy Google. Korzystanie ze strony oznacza ich akceptację. Ustawienia przechowywania plików cookie można zmienić za pomocą konfiguracji swojej przeglądarki internetowej. Wszystko o plikach cookies możesz przeczytać poniżej:

1. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

3. Operator serwisu jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
– dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
– przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
– możliwości logowania do serwisu;
– utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.

5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.

6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.

7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.

8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.

9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl

Żródło: ciasteczka.org.pl

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Twoich danych osobowych lub chcesz się dowiedzieć, jak uzyskać dostęp do swoich danych osobowych, skontaktuj się z nami pod adresem foryou.kursyjezykowe@gmail.com